Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg

SEAR DE - MoU Telkom University Bandung

14.11.2014 - On 14.11.2014, four representatives of Telkom University Bandung and FHG Office Jakarta from Indonesia visited Magdeburg.
Purpose of their visit was the singing of a Memorandum of Understanding between Telkom University Bandung, Fraunhofer IFF and OvGU as a start of further cooperation in research and education.
During their stay, the Indonesian representatives also visited the Virtual Development and Training Centre (VDTC) of the Fraunhofer IFF and the faculty of computer science of the OvGU.

Workshop on VR and AR Technology Applications / Digital Engineering

19.05.2014 -  On 14th and 15th of May 2014, the National Science and Technology Development Agency of Thailand (NSTDA), the Center for Digital Engineering (CDE) - represented by employees of OvGU's Faculty of Computer Science, and the Fraunhofer IFF including its regional Bangkok office held an wokshop in Bangkok on VR and AR Technology Applications  for representatives of industry, research intitutes and universities. Over 100 participants of different organizations joined the presentation and workshop program.

Infomationsveranstaltung Ingenieurinformatik/ Digital Engineering

04.03.2014 -  Am 27.03.2014 wird um 11:00-12:00 Uhr eine Informationsveranstaltung im Raum G29-E037 für folgende Studiengänge stattfinden:
  • Bachelor Ingenieurinformatik
  • Master Ingenieurinformatik
  • Master Digital Engineering

Eine Übersicht über Vorlesungen auf Englisch können hier gefunden werden.

SEAR DE

06.06.2013 - On Wednesday, the 5th of June 2013, scientists from the National Science and Technology Development Agency of Thailand (NSTDA) and the Center for Digital Engineering (CDE) - represented by employees of OvGU's Faculty of Computer Science and the Fraunhofer IFF including its regional Bangkok office - met to kick-off the Southeast Asian Research Network: Digital Engineering (SEAR DE). The network purposes sustainable transfer of virtual reality technologies for development and training, which addresses various social, ecologic and economic issues in the Asian region. OvGU aspires bilateral student exchange. The German Ministry of Education and Science (BMBF) supports the technology and knowledge transfer with 400k€ in 4 years. A research hub with laboratories for virtual and augmented reality applications will be placed in Bangkok, Thailand.

SEAR DE

31.05.2013 - We are proud to announce the kick-off of the South East Asian Research Network for Digital Engineering (SEAR DE) in Bangkok, Thailand. The research network's main partners are the Otto-von-Guericke-University's Center for Digital Engineering (CDE), the Fraunhofer Institute for Factory Operation and Automation (IFF), and the Thailand National Science and Technology Development Agency (NSTDA). The ceremonial opening will take place on Friday the 7th of June.

16. IFF-Wissenschaftstage in Magdeburg

07.05.2013 - Die IFF-Wissenschaftstage in Magdeburg sind ein alljährliches Forum für Experten aus Wissenschaft, Wirtschaft und Politik. Das Erfolgsrezept der dreitägigen Konferenz ist eine stets gelungene Mischung aus aktuellen Inhalten, exzellenten Referenten und hochinteressiertem Fachpublikum.

Für weitere Informationen empfehle ich Ihnen einen Blick auf Webseite des Fraunhofer IFF.

Alle News anzeigen

Seite als RSS abonnieren Seite als RSS abonnieren